Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Wat is mindfulness?

Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. "Daar waar je aandacht is, daar ben je". Met mindfulness leef je intenser. Door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant gemakkelijker. De geest wordt rustiger. Je leert bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. de

Het leven wordt steeds jachtiger. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen meer van onszelf. Ook met de komst van tv, computer, mobiele telefoons, iPod's en iPad's, is de hoeveelheid prikkels enorm toegenomen. Het is bijna noodzakelijk om al die prikkels te gaan managen.
Mindfulness helpt om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met stress. Mindfulness zorgt ervoor dat je meer kunt leven vanuit wat echt belangrijk voor je is”. (Bron: SeeTrue ).

De trainingen zijn bedoeld voor iedereen die de kwaliteit van zijn/haar leven wil verbeteren. Als je bijvoorbeeld specifieke klachten hebt, maar ook voor mensen zonder specifieke klachten die op zoek zijn naar een goede balans tussen bijvoorbeeld werk (of studie) en privé. Daarnaast helpt mindfulness flexibiliteit, concentratie- en prestatievermogen te verbeteren.                                                       

Mindfulness helpt om:

  • je niet te veel te laten meeslepen in je jachtig bestaan
  • niet alleen te luisteren naar je hoofd, maar ook naar je hart
  • je verstand wijs te gebruiken en je niet door je verstand te laten misbruiken
    ·je concentratie en inzicht te vergroten
  • om te gaan met lastige emoties op een efficiënte eenvoudige manier
  • stapje voor stapje te accepteren wat niet te veranderen is en los te laten wat je achter je moeten laten.

 

hi

 (Zie ook: https://mindfulnesscentrumpanningen.nl/  onderdeel van Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training.)