Sensus, praktijk voor counseling, coaching en training

Mindfulness based counseling traject

Mindfulness oftewel aandachtig zijn, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen. 
MBCT of training jongeren         Sensus MF oefening          MBCT volwassenen

Mindfulness based counseling traject (Mbct) bestaat uit diverse mindfulness oefeningen. Daarnaast wordt er gewerkt met interventies vanuit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Psycho-educatie, Stresshantering en Rationele Emotieve Technieken (RET)
In een groep is er vaak herkenning en leer je ook van de feedback van anderen. Naast de herkenning bij het horen van andermans verhalen, waardoor je je beseft dat je niet de enige bent die deze issues heeft, kunnen de inzichten en patronen van anderen ook je eigen ontwikkelingsproces versnellen.

Het traject bestaat uit 8 sessies van 2 uur. Locatie is: Panningen.
Thema's die aan bod komen zijn o.a.: de werking van aandacht, ademhalingstechnieken, meditaties, ingesleten patronen, 5 G's, acceptatie en bereidheid, waarden en cognitieve defusie.
20150714 190442
Voorwaarden:
Bij aanmelding voor de Mbct groep ga je akkoord met deze 8 sessies en het totaalbedrag dat daarmee gemoeid is. Data zijn vooraf bekend via tabblad "Agenda"  en/of worden schriftelijk vastgelegd (bij het individuele traject). Mocht je door overmacht verhindert zijn tijdens een groepssessie, dan mag je éénmalig een sessie, individueel inhalen. Hier kan een kleine vergoeding voor worden berekend van € 15,=.

Mindfulness, ACT en RET worden steeds meer erkend als een effectieve therapeutische behandeling met positieve onderzoeksresultaten. Sensus biedt de sessies individueel en in kleine groepjes aan voor cliënten die bepaalde (spannings)klachten in stand houden. Deze bijeenkomsten dragen bij aan meer inzicht in je eigen situatie en functioneren. Je leert praktische oefeningen waarmee je thuis meteen aan de slag kan. Ook thuisopdrachten zijn onderdeel van het traject.